Vozači oprez: Velike gužve na putu Čelebići - Konjic

Radiosarajevo.ba
Vozači oprez: Velike gužve na putu Čelebići - Konjic
Foto: Čitalac / Čelebići - Konjic

Pojačana je frekvencija vozila na magistralnom putu M-17 Mostar-Sarajevo, a posebno na dionici Čelebići-Konjic gdje se formiraju duže kolone vozila.

Radovi na sanaciji mosta u toku su u mjestu Zukići na dionici Konjic-Tarčin, a na ovoj lokaciji saobraća se usporeno, jednom trakom. Radovi na sanaciji mosta u toku su i u mjestu Semizovac na dionici Sarajevo-Olovo, gdje se saobraća naizmjenično uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog pojačane frekvencije vozila i na ovim dionicama mogući su zastoji i formiranje kolona, pa vozače pozivamo na strpljenje i pojačan oprez.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Večeras će se u vremenu od 01 do 04 sata na dionici Topčić Polje-Zenica kretati vangabaritni transport zbog čega je moguće sporije saobraćanje. Vozače na ovoj dionici molimo da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Pojačan je promet vozila na ulazu u BiH na graničnim prelazima Doljani i Gorica, kao i na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije