Vozači oprez: Usporen saobraćaj na Skenderiji

Radiosarajevo.ba
Vozači oprez: Usporen saobraćaj na Skenderiji

Prema podacima kojima raspolaže naš informativni centar, ovoga jutra nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH. Vozi se po pretežno suhom kolovozu uz pojačanu frekvenciju vozila u gradskim centrima. Na ostalim dionicama, saobraćaj je umjerenog intenziteta. Vozače napominjemo da je i pored povoljnih vremenskih uslova posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Na autoputu A1 u toku su sanacioni radovi na dionicama Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi. Saobraćaj se na mjestima izvođenja radova odvija jednom trakom uz ograničenje brzine. 

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. izdvajamo putne pravce: Topčić Polje-Žepče, Ključ-Sanski Most, Simin Han-Kalesija, Čapljina-Doljani i Jajce-Crna Rijeka.

Na graničnim prelazima nisu zabilježena duža zadržavanja.

AUTOPUT

A-1 

Vlakovo-Butile, u mjestu Treševine, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se odvija preticajnom trakom uz ograničenje brzine.

Visoko-Podlugovi, zbog izvođenja radova na sanaciji dilatacionih naprava na mostu MO2, saobraćaj se odvija jednom trakom (u oba smijera). 

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-1.8 

Tuzla-Orašje, u mjestu Dusine, zbog radova na deminiranju terena u vremenu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.

M-4 

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova. 

Simin Han-Donje Caparde, zbog izvođenja geodetskih i istražnih radova za prvu fazu projekta sanacije tunela Čaklovići, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

M-5

Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.  

Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-15

Kamičak-Ključ zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

M-16 

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17

Čapljina-Doljani, zbog radova na mostu u mjestu Višići saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.

Zenica-Žepče, na dionici Topčić Polje-Ozimica, zbog radova na sanaciji mosta saobraćaj se odvija preko mosta za smijer Zenica-Žepče, a za smijer Žepče-Zenica saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu, uz ograničenje brzine.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-402 Gnjilavac-Ljusina, zbog radova na sanaciji kolovoza od 7 do 17 sati, saobraćaj je potpuno obustavljen  i preusmjeren na alternativne pravce. 

R-438 Gromiljak-Fojnica (ulaz u Fojnicu) - zbog sanacionih radova, saobraćaj se u vremenu od 08 do 17 sati odvija jednom trakom naizmjenično uz povremene 15-minutne obustave.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

KANTON SARAJEVO

- Zbog izvođenja radova na popravci kanalizacione mreže, danas od 08 do 16 sati usporeno se saobraća u ulici Brusulje.

- Zbog radova na asfaltiranju zabranjen je saobraćaj u ulici Braće Mulić, od raskrsnice sa ulicom Kurta Schorka do raskrsnice sa ulicom Hajrudina Šabanije. U funkciji su alternativni pravci.

-Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 08 do 16 sati, usporeno se saobraća na dijelu ulice Skenderija (prema ulici Podgaj).

-Zbog izvođenja radova na izgradnji  kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).

-Zbog izvođenja radova na sanaciji kolovozno-pješačke površine od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u ulici Alije Nametka.

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u ulici Branilaca Hotonja (novi naziv ulice) od broja 30 do broja 196 i od broja 33 do naselja Poljine.

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 07 do 17 sati saobraćaj je obustavljen u ulici Bare kod Stupa. 

BRČKO DISTRIKT

- Zbog izvođenja radova, saobraćaj je obustavljen na dijelu lokalnog puta L2 Dubrave-Bijela.

- Zbog izvođenja radova, saobraćaj je obustavljen u dijelu ulice Braće Ribnikara u Brčkom.

- Zbog izvođenja radova, saobraćaj je obustavljen u dijelu ulice Reisa Džemaludina Čauševića u Brčkom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije