Vozači, oprez: Teška nesreća na putu Prijedor - Bosanski Novi, obustavljen saobraćaj

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Teška nesreća na putu Prijedor - Bosanski Novi, obustavljen saobraćaj
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Na putnom pravcu Prijedor - Bosanski Novi, u mjestu Donja Dragotinja, dogodila se teška saobraćajna nesreća, zbog čega je obustavljen saobraćaj, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća bez posebnih ograničenja, po pretežno suhom ili vlažnom kolovozu. Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, ali tokom dana se očekuje pojačan intezitet saobraćaja.

"Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja", navedeno je u saopćenju BIHAMK-a.

Prošlo je 30 godina od izlaska filma koji se smatra kulturnom prekretnicom

Prošlo je 30 godina od izlaska filma koji se smatra kulturnom prekretnicom

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima Jablanica - Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići - Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija - Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča - Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje - Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Saobraćaj putničkih vozila na većini graničnih prelaza protiče uz kraća zadržavanja.

Povodom Uskrsa, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije