Vozači, oprez, počela je nova školska godina

Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez, počela je nova školska godina
Pretežno vlažan kolovoz i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakteriše saobraćajnu situaciju u BiH

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa BIHAMK apeluje na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajaju se putni pravci: Simin Han-Donje Caparde, Hrenovica-Mesići, Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, Stupari- Kladanj i Doljani.

Na graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U većem djelu naše zemlje, danas počinje nova školska godina i očekuje se veliki broj djece na saobraćajnicama. BIHAMK apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da budu maksimalno oprezni u zonama blizu škola. 

Brzina kretanja vozila u blizini škola do 40 km/h.

"Roditelji, ako vozite svoju djecu do škole, ne zaboravite VEŽITE ih sigurnosnim pojasevima. Djeca visine do 150 cm moraju sjediti na podmetaču (boosteru) kako im pojas ne bi prelazio preko lica. Zabranjeno je djeci mlađoj od 12 godina da sjede na suvozačkom sjedištu. Đaci, pratite i poštujte saobraćajnu signalizaciju (semafore i pješačke prelaze). Sretno svima", apeluju iz BIHAMK-a.

Zbog radova na rekonstrukciji/izgradnji Južne longitudinale, na snazi je privremena obustava saobraćaja u ulici Azize Šaćirbegović (od raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice sa krakom ulice A. Šaćirbegović - Milana Preloga). U ulicama Zvornička i Safeta Hadžića u zoni raskrsnice ulica Zvornička, A.  Šaćirbegović, Safeta Hadžića, Triglavska i Put Mladih Muslimana, saobraćaj se ograničava na dvije saobraćajne trake, za odvijanje saobraćaja u dva smjera i funkcionalnog odvijanja saobraćaja raskrsnice i protoka vozila iz ulica: Triglavska i Put Mladih Muslimana.

Zbog radova na izgradnji raskrsnice na spoju Vijadukt „Briješće“-ulica Safeta Zajke, saobraćaj se na dijelu ulice Safeta Zajke (od spoja sa ulicom Vitkovac u dužini od 350 m) odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Iza Hrida, Sarač Ismailova, Petrakijina, Put Famosa, Muse Ćazima Ćatića, Vrelo Bosne, Aleksandra Puškina, Bjelašnička, Panjina kula i Zvornička.

Zbog izvođenja neophodnih radova, od 7 do 17 sati, izmjenjen je režim saobraćaja na lokalnom putu Tarčin-Gornja Bioča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije