Vozači, oprez: Niske jutarnje temperature, moguća poledica

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Niske jutarnje temperature, moguća poledica
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Magla / Ilustracija

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok je na dionicama preko prevoja, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske jutarnje temperature, moguća poledica.

"Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, a upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama", saopćeno je it BIHAMK-a.

Zbog sanacije klizišta (između naplatnog mjesta Zenica sjever i magistralnog puta M-17), Zenička zaobilaznica je zatvorena za saobraćaj.

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča - Goražde, kod mjesta Filipovići, saobraća se otežano, jednom trakom.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila će u narednom periodu saobraćati preko raskrsnice u Topčić Polju.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica - Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac - Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija - Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje - Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije