Vozači, oprez: Nepovoljne vremenske prilike na mnogim putevima u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Nepovoljne vremenske prilike na mnogim putevima u BiH
Foto: Crna hronika / Ilustracija

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom, a u višim planinskim predjelima i mjestimično klizavom kolovozu.

U zapadnoj i sjeveroistočnoj Bosni magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost, dok na području Hercegovine i jugozapadne Bosne, iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) upozorili su na jake udare vjetra.

Izdvajaju se putni pravci Kupres - Livno i Šuica - Tomislavgrad-Kolo, gdje vjetar pravi snježne nanose. Skrenuli su pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelovali su na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i na put ne kreću bez zimske opreme. Na magistralnom putu Livno - Šuica (na planinskom prevoju Borova Glava) upozorili su na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic - Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Jablanica - Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj - Gromiljak (Radanovići), Doboj - Gračanica (u Klokotnici), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na regionalnom putu Tromeđa - Čapljina (na dionici Tromeđa-skretanje za Baraće), danas će se izvoditi neophodni radovi, zbog čega će u vremenu od 8 do 17 sati na snazi biti obustava saobraćaja.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča - Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije