Vozači, oprez: Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama

Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Slabija magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim krajevima Bosne i Hercegovine, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja.

Upozorava se na učestale sitnije odrone i iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju.  

U toku su radovi na izgradnji pješačkog prolaza ispod magistralnog puta M-17, kod mosta u Konjicu, zbog čega vozila na ovom lokalitetu saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. 

Na istom magistralnom putu (M-17), na lokalitetima Donji Hadžići i Drivuša, zbog izgradnje pristupnih puteva tokom dana saobraća se jednom trakom

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini

Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Podsjeća se da je zbog radova u Hrvatskoj sužen kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se na ovom prelazu, tokom dana, saobraća sporije. 

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-5

Ljubogošta-Pale, zbog izvođenja radova u tunelu Kalovita Brda, saobraćaj je u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-17

Konjic (kod mosta), zbog izvođenja radova na izgradnji pješačkog prolaza ispod M-17,  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

Donji Hadžići - zbog izvođenja radova na izgradnji pristupnog puta za industrijsku zonu (Mrđanović polje) na magistralni put M-17 kod Donjih Hadžića, od 08 do 16 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-445 Semizovac-Ilijaš-Visoko zbog radova na izgradnji i rekonstrukciji saobraćajnice u Malešićima (od pružnog prelaza do mosta), od 08 do 16 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-461a Srebrenik-Orahovica Donja, zbog rekonstrukcije kolovoza od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-469 Živinice-Međaš, zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R-469 i R-470, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično. 

KANTON SARAJEVO

- Zbog izvođenja radova na sanaciji saobraćajnice, u ulici Avde Palića, na dijelu od deponije Smiljevići prema Zabrđu, od 08 do 16 sati potpuno je obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Adema Buće-Briješće brdo-Safeta Zajke i obratno.

- Zbog radova na rekonstrukciji/izgradnji Južne longitudinale,na snazi je privremena obustava saobraćaja u ulici Azize Šaćirbegović (od raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice sa krakom ulice A. Šaćirbegović- Milana Preloga). U ulicama Zvornička i Safeta Hadžića u zoni raskrsnice ulica Zvornička, A. Šaćirbegović, Safeta Hadžića, Triglavska i Put Mladih Muslimana, saobraćaj se ograničava na dvije saobraćajne trake, za odvijanje saobraćaja u dva smjera i funkcionalnog odvijanja saobraćaja raskrsnice i protoka vozila iz ulica: Triglavska i Put Mladih Muslimana.

- Zbog radova na izgradnji raskrsnice na spoju Vijadukt „Briješće“-ulica Safeta Zajke, saobraćaj se na dijelu ulice Safeta Zajke (od spoja sa ulicom Vitkovac u dužini od 350 m) odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Huseina Kapidžića, Put Života,  Zmaja od Bosne (raskrsnica sa ulicom Hamdije Čemerlića), Mehmed paše Sokolovića, Nahorevska, Logavina, Omladinska, Emerika Bluma, Muse Ćazima Ćatića, Aleksandra Puškina, Panjina kula i Zvornička.

- Zbog izvođenja neophodnih radova, od 07 do 17 sati, izmjenjen je režim saobraćaja na lokalnom putu Tarčin-Gornja Bioča.

- Zbog radova na izgradnji komunalnih instalacija od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Miševići (dionica spoj M-17-Miševići) u Hadžićima. Alternativni pravac za vrijeme obustave je M-17-Binježevo-Miševići i obratno.

MOSTAR

- Zbog radova na izgradnji lokalne ceste Avenija-most Sutina-Maršala Tita, izmjenjen je režim saobraćaja na potezu raskrsnice R-5 (kružni tok) na ukrštenju lokalne ceste Avenija-most Sutina i ulice Maršala Tita (Sjeverni ulaz u grad-Zalik).

- Zbog radova na rekonstrukciji ulice Kralja Tvrtka, izmjenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulice Kralja Tvrtka i Stjepana Radića i ulice Kralja Tvrtka i Kralja Zvonimira.

BIHAĆ

- Zbog izgradnje poslovnog objekta na Trgu Maršala Tita, saobraća se jednom trakom.

- Zbog izvođenja neophodnih radova obustavljen je saobraćaj u ulici Darivalaca krvi kod raskrsnice sa ulicom Sarajevska, a saobraćaj je preusmjeren kroz ulice Muse Ćazima Ćatića i Harmanskom.

MAGLAJ

U toku su sanacioni radovi na južnom ulazu u grad (Liješnica), zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen i odvija se kroz sjeverni ulaz u grad.

JAJCE

Zbog izvođenja sanacionih radova potpuno je obustavljen saobraćaj od kružnog toka u ulicu H.V.Hrvatinića. Alternativni pravac  za vozila čija ukpna  masa ne prelazi 3,5t u vremenu obustave je od autobuske stanice prema centru grada, preko Starog Plivskog Mosta.

ZENICA

Zbog radova na izgradnji potpornih zidova u sklopu Projekta sanacije klizišta u naselju Vardište, za saobraćaj se zatvara dio ulice Vardište (od broja 30 do broja 58). Pješaci će moći koristi most preko rijeke Kočeve, dok će alternativni put moći koristiti vozila hitnih službi (policija, hitna pomoć, vatrogasci), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije