Vozači, oprez: I danas povećana opasnost od odrona

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: I danas povećana opasnost od odrona
Foto: Fena / Arhiv / Odron / Ilustracija

U višim planinskim predjelima Bosne upozorava se na poledicu ili mjestimično i ugaženi snijeg na kolovozu.

"Posebno izdvajamo putne pravce Glamoč - Mlinište, Jablanica - Posušje (dionica Risovac - Blidinje), Trnovo - Foča (preko Rogoja), Han Pijesak - Vlasenica (preko Han Pogleda), Gacko - Tjentište i Pale - Jahorina. U ostalim krajevima saobraća se po vlažnom ili suhom kolovozu. Upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica - Mostar (u Donjoj Jablanici), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice u Gornjoj Kalesiji (na magistralnom putu M-4, skretanje za Sapnu), zbog čega se u vremenu od 7 do 16 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode i na regionalnom putu Ravno - Zavala (na spoju sa magistralnim putem M-6), pa je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije