Vozači, oprez: I dalje ima ugaženog snijega i leda na putevima, jak vjetar na pojedinim dionicama

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: I dalje ima ugaženog snijega i leda na putevima, jak vjetar na pojedinim dionicama
Foto: Info Prijedor / Ilustracija

U Bosni i Hecegovoni u nižim predjelima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a vozači se upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Jak vjetar na pojedinim dionicama u planinskim predjelima stvara sniježne nanose, a izdvajaju se putevi: Ripač - Vrtoče - Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar, Resanovci - Bosansko Grahovo - Kazanci, Glamoč - Mlinište - Mrkonjić Grad i Kolo - Tomislavgrad.

Pred bh. vozačima mnogo izazova: Ledena kiša, snijeg i odroni

Pred bh. vozačima mnogo izazova: Ledena kiša, snijeg i odroni

Ugaženog snijega i leda ima i na putevima: Sarajevo - Foča (Rogoj), Turbe - Karanovac, Gacko - Tjentište (Čemerno) i Vlasenica - Han Pijesak (Han Pogled).

I dalje je, zbog snijega i leda, na dionici Risovac - Blidinje - Posušje na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Na magistralnom putu Livno - Šuica upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

"Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije