Vozači, oprez: Gužva kod Vilsonovog šetališta, policija regulira saobraćaj

Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Gužva kod Vilsonovog šetališta, policija regulira saobraćaj
Foto: Čitatelj / Gužva kod Vilsonovog šetališta

I danas su vozači u glavnom gradu Bosne i Hercegovine na dijelu ulice Hamdije Čemerlića imali problema u prijevozu, zbog velikih saobraćajnih gužvi na ovoj dionici. 

Čitatelji portala Radiosarajevo.ba nam javljaju da se u blizini Vilsonovog šetališta, kod mosta u ulici Hamdije Čemerlića nedaleko od Ekonomske srednje škole, imaju problema u vožnji i da su zbog građevinskih radova zauzete tri kolovozne trake.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su nam rekli da mole vozače na strpljenje i da njihov pripadnik regulira saobraćaj. 

"U toku su radovi na jednoj dionici puta, pa se zbog toga stvorila gužva. Naš pripadnik vrši samo asistenciju da bi se izbjegao još veći zastoj, s obzirom na to da su u jednom dijelu ulice saobraćaj odvija u samo jedna kolovozna traka", dodao je dežurni operativni u MUP-u KS. 

Podsjetimo, na kraju dionice ulice Hamdije Čemerlića, u blizini autobuske stanice u Sarajevu, već duže vrijeme se radi na uspostavljanju saobraćaja putem kružnog toka, o čemu je naš portal već ranije pisao. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije