RS/ Vozači, oprez ako idete prema Banjoj Luci: Čuvajte se radara i plavih koverti

03. 12. 2018. u 12:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 23

Vozače u Bosni i Hercegovini, u decembru na putevima koje su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Banjaluka (Banja Luka, Laktaši, Prnjavor, Kotor Varoš, Čelinac), očekuje kontrola radarskim sistemom „Dual”. Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obje saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila, , piše Banjaluka.com.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utječe, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran “Dual” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe, a i druge učesnike u saobraćaju.

NEMA KOMENTARA