Vozač Amira Zukića osuđen na osam mjeseci zatvora

S. H.
Vozač Amira Zukića osuđen na osam mjeseci zatvora
Seid Fazlagić, vozač Amira Zukića, osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog pomoći počiniocu nakon krivičnog djela.

Općinski sud u Sarajevu donio je odluku na osnovu potpisanog sporazuma o priznanju krivice Seida Fazlagića, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

U kaznu je Fazlagiću uračunato i pet mjeseci koje je do sada proveo u pritvoru, a koji mu je novim rješenjem Općinskog suda ukinut.

Podsjećamo, Fazlagić je februaru ove godine uhapšen u okviru akcije "Bosna" koja se provodila zbog sumnje za ilegalna zapošljavanja u javnim poduzećima.

Fazlagić je bio vozač Amiru Zukiću, bivšem generalnom sekretaru SDA, koji je uhapšen zbog sumnje da je tražio novac za zapošljavanje u Elektroprivredi BiH.

U akciji "Bosna" su 26. augusta 2016. godine uhapšeni i izvršni direktor Elektroprivrede BiH za distribuciju Esed Džananović, Safet Bibić, Nedžat Trako, Ramiz Karavdi i Senad Trako.

Osumnjičeni su da su organizirali grupu, te koristeći svoj utjecaj zapošljavali osobe u javna poduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije