Volonterska pomoć Romima

Radiosarajevo.ba
Volonterska pomoć Romima

Volonteri Crvenog krsta Federacije BiH danas, 13. februara, krenuli su s akcijom isporuke paketa pomoći za romsko i stanovništvo u kolektivnim centrima na području ovog entiteta.

Radi se o pošiljci od 300 paketa hrane, 3.600 litara mlijeka, paketima lijekova za odrasle i za djecu koji se mogu koristiti bez ljekarskog recepta, te paketima hrane za bebe.

Paketi su osigurani iz pomoći humanitarne organizacije Mormonska crkva iz SAD-a, a mlijeko iz firme Dukat mljekara. U  slučaju potrebe, za dostavu u zbog snijega teško dostupna područja, pomoć će pružiti ekipe gorske službe spašavanja, javila je Fena.

Crveni krst FBiH s predstavnicima udruženja Roma dostavio je, tokom vikenda, lijekove za romsku populaciju u naseljima na području Kantona Sarajevo. Lijekove je osigurao Federalni štab Civilne zaštite za Crveni krst FBiH. Također, helikopterima je dostavljena pomoć u Kanton 10.

Zainteresirani za pružanje volonterske pomoći pri Crvenom krstu,  mogu se javiti na brojeve telefona:
Crveni krst BiH                  – 033 263 936
Crveni krst FBiH                – 033 645 716
Crveni krst RS                    – 057 226 730.

Također, predstavnici ambasada koji žele uputiti međunarodnu pomoć, mogu se javiti Crvenom krstu BiH, na broj telefona 033 263 946.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije