Vojska čisti snijeg na Palama i u Čapljini

Radiosarajevo.ba
Vojska čisti snijeg na Palama i u Čapljini


Pripadnici Oružanih snaga BiH na terenu su u Čapljini i na Palama, za ta je mjesta bh. vojska primila zahtjev od civilnih struktura vlasti. U pitanju je mašinerija koja radi na raščišćavanju snijega, potvrdila je za portal Radio Sarajevo Uma Sinanović, glasnogovornica Ministarstva odbrane BiH

Iz sarajevskih civilnih struktura vlasti dosad nije bilo interesa za intervencijom oružanih snaga, kazala nam je Sinanović.

Inače, procedura je takva, kazala nam je Sinanović, da civilne strukture vlasti šalju zahtjev Ministarstvu sigurnosti BiH pri kojem djeluje Operativni centar za postupanje u stanjima elementarne nepogode, koje onda njima, u skladu sa zahtjevom, šalje molbu za terenskom pomoći.

Prethodno je zadnju intervenciju, po pitanju djelovanja u stanju elementarne nepogode, naša vojska imala 28. januara kada su pomogli u izvlačenju starijeg povratnika iz srebreničkog sela do tuzlanske bolnice.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije