Vojnom skladištu kod Banja Luke, punom municije, prijeti opasnost

Radiosarajevo.ba
Vojnom skladištu kod Banja Luke, punom municije, prijeti opasnost

Vojnom skladištu u Krčmaricama kod Banja Luke, punom municije prijeti opasnost. Pod težinom snijega urušio se krov, prenosi ATV.

Na terenu je inženjerijska jedinica koja je raščistila teren, kao i stručnjaci za municiju čiji je zadatak da je bezbijedno iznesu iz skladišta.

Sve to  je potvrđeno u Ministarstvu odbrane BiH. 

U Ministarstvu odbrane BiH kažu da građevinski stručnjaci provjeravaju krovnu konstrukciju jednog od skladišta, a druge službe poput deminera i pripadnika Oružanih snaga brinu se za bezbjednost. Stanje na ulazu u magacin u Krčmaricama je mirno i redovno, a na terenu nismo zatekli vatrogasce ni bilo koju drugu službu.

Nezvanično, u skladištu je smješteno više od stotinu tona minsko-eksplozivnih sredstava. Iz resora odbrane pišu da situaciju drže pod kontrolom.

“Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine su formirali stručne timove koji će konstantno raditi na daljoj procjeni i rješavanju navedenog problema, a poštujući neophodne sigurnosne procedure”, saopćeno je.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije