Vojin Mijatović poslao poruku Miloradu Dodiku: "Ne sijecite granu na kojoj sjedite"

10
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović poslao poruku Miloradu Dodiku: "Ne sijecite granu na kojoj sjedite"
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

Pružili smo ruku - nemojte to shvatati kao slabost, poručuje danas Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine te novoizabrani razvoja poduzetništva i obrta Federacije BiH.

Zaista smatram da naša zemlja zaslužuje priliku za novu atmosferu i razvoj, nastavio je Mijatović te pojasnio:

"Pri formiranju Vijeća ministara BiH smo u tom smislu pružili ruku za dogovor i saradnju, ali nikako za ucjene i razgradnju našeg društva. Gospodin Dodik nastavlja sa svojom zapaljivom retorikom i na dnevnoj bazi proizvodi konflikte. Za razliku od onih čiji smo 'patriotizam' debelo platili, u nama nećete imati partnera za lažna nacionalistička nadvikivanja."

Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do 20. maja: Velike promjene vremena pred nama

Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do 20. maja: Velike promjene vremena pred nama

Pozivam vas da se dozovete, poručio je Mijatović Dodiku, "ako možete i da počnemo raditi u interesu građana cijele Bosne i Hercegovine, nemojte da vas nose pogrešne politike jer svima je jasno i u Sarajevu i Beogradu i Zagrebu, a sve više i u Banjoj Luci da idete u pogrešnom smjeru".

"Nama je kao državi mjesto uz zapadni i moderni svijet, a i vaša je sudbina gospodine Dodik vezana isključivo uz sudbinu Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina je naša zajednička država i rezervne nemamo, nigdje vas neće uvažavati kao u našoj zemlji i nemojte misliti da ćete pljuvanjem po njoj postati veliki, ako ostanete bez svoje zemlje ostajete bez svega.

Vijeće ministara BiH i Parlament BiH su danas više nego ikad potrebni RS-u kako bi izašao iz velike finansijske krize u kojoj se nalazi kao entitet, ne sijecite granu na kojoj sjedite", zaključio je Vojin Mijatović.

🇧🇦PRUŽILI SMO RUKU- nemojte to shvatati kao slabost 🇧🇦Zaista smatram da naša zemlja zaslužuje priliku za novu atmosferu...

Posted by Vojin Mijatovic on Friday, May 12, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije