Vojin Mijatović: 'Neka se SDA pomiri sa činjenicom da opozicija nije kraj života'

6
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović: 'Neka se SDA pomiri sa činjenicom da opozicija nije kraj života'
FOTO: Facebook / Vojin Mijatović

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, jutros se oglasio na Facebooku.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti: 

"Od 2017. godine zajedno sa svojim drugovima promovišem građansku politiku u Republici Srpskoj. Pet godina radimo “sizifov posao” koji niko neće. Za srpske političare u Banja Luci smo izdajnici, za bošnjačke političare u Sarajevu smo ubačeni element. Niko više od nas nije ovih pet godina promovisao zastavu BiH i jedinstvo, a kao rezultat smo dobili da mene na protestima ispred OHR-a nazivaju "četnikom", a da nas sve preko noći nazovu izdajnicima BiH onog momenta kada ne igramo kako je SDA zamislila.

Vojin Mijatović otvorio dušu: 'Niste me uspjeli spaliti, nemate šta vi nas pozivati. Dakle - tišina'

Vojin Mijatović otvorio dušu: 'Niste me uspjeli spaliti, nemate šta vi nas pozivati. Dakle - tišina'

Pokret za državu je projekat SDP BiH koji su prihvatili svi pa i SDA. Kada su posle izbora prošli lošije nego što su očekivali krenulo je rušenje Pokreta i ponovo pozivanje na ugroženost Bošnjaka. Pokret za državu ide dalje to je sigurno i moraće i Ramiz Salkić i ostali da shvate da nije interes Bošnjaka i Republici Srpskoj sadržan u službenom automobilu i besplatnom iću i piću i moraće da shvate da nisu oni nikakavi zaštitnici bošnjaka već 27 godina budžetski korisnici koji su u jakom zagrljaju sa tim istim Dodikom postali bogataši na uštrb poreskih obveznika.

Koliko je jaka ta nametnuta matrica tumačenja građanskog po aršinima nacionalnih politika pokazuje činjenica da iako danas u Pokretu za državu imamo poslanike i Bošnjake i Srbe i Hrvate priča se samo o ugroženosti Bošnjaka jer to je matrica koja je do sada donosila sigurnost budžetskog života.

Pokret za državu je bosanskohercegovačka reprezentacija i tako će ostati, kome to smeta žao mi je i sretan mu put, SDP BiH će na svim nivoima u oba entiteta i na nivou države biti vlast naredne četiri godina sa partnerima, a SDA se treba pomiriti sa činjenicom da opozicija nije kraj života. I nemojte nam držati predavanja o patriotizmu i smešno vam je ovo spinovanje oko izdaje države, nismo vam mi uzeli vaše decenijske partnere SNSD I HDZ, ljudi su vas otkantali jer ste lagali. Mi ćemo putem razgovora i dogovora, izdati interese BiH nećemo nikada, ova država se mora praviti sa svima pa i sa onima koji imaju politike sa kojima se ne slažemo, ali jedno je sigurno nećemo se lagati za radi ostanka na vlasti kao što ste vi radili 27 godina.

Za sada ovako lagano, nemojte ni moju ni našu za sada korektnost smatrati manom, odmah nakon formiranja vlast na svim nivoima sledi nikad veća revizija rada vaših "patriotskih" ministra i direktora, ja bi se na vašem mestu skoncentrisao na tu činjenicu, jer svetlost dana će ugledati sav vaš "patriotizam"", poručio je Mijatović.

[facebook]https://www.facebook.com/photo/?fbid=6092699344076124&set=a.1799236656755769[/facebook]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije