Cijela BiH u plavoj boji: Budimo svjesni osoba sa autizmom

Radiosarajevo.ba
Cijela BiH u plavoj boji: Budimo svjesni osoba sa autizmom
U prvi sumrak 2. aprila većina poznatih građevina u svijetu bila je obasjana plavom bojom, kako bi se građanima skrenula pažnja na podizanje svijesti o autizmu, a ovoj svjetskoj akciji pridružila se i sarajevska Vijećnica, te Stari Most u Mostaru.

Tokom cijelog dana simboličnim akcijama diljem Bosne i Hercegovine obilježen je 2. april, Svjetski dan svijesti o autizmu, a večerašnje "bojenje" Vijećnice i Starog mosta kruna je ovog dana.

Ovo je inače dio globalne akcije koja se provodi svakog 2. aprila, a kojom se pokušava skrenuti pažnja javnosti na djecu sa autizmom, kojima je neophodna podrška, kako u oblasti odgoja, obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, tako i briga cijelog društva.

Iz Gradske uprave Grada Sarajeva su kazali kako će u budućnosti pomoći organizacije koje imaju misiju da integrišu djecu sa autizmom u društvo, čime su se i zvanične institucije uključile u obilježavanje ovog itekako važnog dana.

Pored Vijećnice i Starog mosta, akciji su se pridružili još i vodopadi u Jajcu, te po prvi put Tvrđava Kastel u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije