Vlade FBiH bez odluke o poskupljenju plina

Radiosarajevo.ba
Vlade FBiH bez odluke o poskupljenju plina

Nakon današnje rasprave na 22. sjednici Vlade FBiH zaključeno je da će o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora 'BH-gasa' d.o.o. Sarajevo od 9.9.2011. godine o novoj cijeni prirodnog gasa, odlučiti na sljedećoj sjednici, stoji u saopštenju.

Do tada će, također je zaključeno, biti organizovan zajednički sastanak predstavnika Federalne i Vlade Kantona Sarajevo, 'BH-gasa', 'Sarajevogasa' i sarajevskih 'Toplana'. Cilj ovog sastanka je analiziranje svih dugovanja, kako međusobnih, tako i onih  prema 'BH-gasu', kao i mogućnosti njihovog izmirenja.

Analiza bi, ujedno, predstavljala polaznu osnovu za određivanje visine nove cijene prirodnog gasa, koja bi na snagu trebala stupiti 1.11.2011. godine.

Jasno je da će do poskupljenja doći, ali će se nastojati iznaći način da poskupljenje bude manje od 14 posto koje je predložio v.d. direktor BH gasa Adnan Kreso.

Potsjetimo na danas održanoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici su jednoglasno usvojili inicijativu zastupnika SDU BiH Nermina Pećanca o zaustavljanju povećanja cijene gasa koji je predložio Kreso.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije