Vlada 'za' povoljnije penzionisanje, na redu Parlament

Radiosarajevo.ba
Vlada 'za' povoljnije penzionisanje, na redu Parlament

 

Predsjedavajući Fehim Škaljić sazvao je za naredna dva dana dvije sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Vlada Federacije BiH danas je usvojila navedeni zakon te ga je proslijedila parlamentu na dalju proceduru.

Prema oficijelnoj najavi, ranije započeta 19. redovna sjednica bit će nastavljena sutra, a za petak je sazvano 16. vanredno zasjedanje posvećeno samo Prijedlogu federalnog zakona o povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Usvajanje tog zakona u Federaciji, upućenog po hitnoj proceduri, navodi se kao uslov za isplatu naredne novčane tranše od stand-by aranžmana koji Bosna i Hercegovina ima ugovoren s Međunarodnim momentarnim fondom. Izostane li tranša,  prognoziraju se teške fiskalne prilike u FBiH.

U preostalom dnevnom redu sutrašnjeg nastavka redovne 19. sjednice, među ostalim tačkama su zakoni, zasad tek u nacrtu, o zaposlenicima u organima jedinica lokalne samouprave, zatim o hemikalijama i biocidima, o pomoći na cesti te o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera u FBiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije