Vlada RS-a: Za "satanizaciju" entiteta odgovoran magazin "60 minuta"

Radiosarajevo.ba
Vlada RS-a: Za "satanizaciju" entiteta odgovoran magazin "60 minuta"

Predsjednik banjalučkog NVO-a Narodni front Dragomir Babić kaže da je su dokument Vlade RS-a "Lažno prikazivanje društvenih i ekonomskih prilika u RS-u – OHR-ovo kreiranje i održavanje nestabilnosti kroz djelovanje Raffija Gregoriana" napisale pojedine paraobavještajne i parapolicijske snage. Dokument je nastavak obračuna sa zamjenikom visokog predstavnika Raffijem Gregorianom, ali i sa svima onima koji javno govore i ukazuju na kriminal, kaže on, prenosi FTV.

Među onima koji se spominju u ovom dokumentu je i ekonomska analitičarka Svetlana Cenić, koja ističe da je riječ o paničnom okušaju aktuelne vlasti da sakrije lošu ekonomsku situaciju u ovom entitetu.

Vlada Milorada Dodika je 27. novembra 2008. godine podnijela krivične prijave i protiv Milorada Barašina, tadašnjeg vršioca dužnosti, a sadašnjeg glavnog tužioca Tužilaštva BiH, i Harija Furlana, međunarodnog tužioca.

Iz Tužilaštva BiH je saopćeno je da je 6. januara 2009. donesena odluka o neprovođenju istrage, ne samo protiv ove dvojice, nego i protiv ostalih osoba protiv kojih je podnesena prijava jer je ocijenjeno da ne postoji osnov sumnje da su počinili navedena krivična djela. Vlada RS-a je u svom dokumentu preušutjela ovu činjenicu.

Među devet osoba koje Vlada RS-a smatra odgovornim za satanizaciju ovog entiteta nalaze se i novinari političkog magazina 60 minuta Federalne televizije.

Vezano:
English: Nema osnova za optužbe Vlade RS-a

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije