Vlada RS-a 14. januar proglasila neradnim danom

Fena
Vlada RS-a 14. januar proglasila neradnim danom
/ Zgrada Vlade RS-a
Vlada Republike Srpske (RS) proglasila je nedjelju, 14.januara neradnim danom. Prema julijanskom kalendaru 14. januara se obilježava Nova godina.

Na taj dan u RS-u neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća, ustanove i drugi koji Novu godinu obilježavaju prema julijanskom kalendaru, saopćeno je nakon sjednice iz entitetske vlade.

Usvojena je i informacija o radu radnih grupa za europske integracije u domenu tehničke finalizacije odgovora na pitanja iz Upitnika Europske komisije.

Entitetska vlada je saglasna s tehnički finaliziranim odgovorima na pitanja 6., 13. i 48. iz Upitnika Europske komisije, a koja su sadržana u Poglavlju 31-Vanjska, sigurnosna i odbrambena politika.

Vlada RS-a je saglasna da se odgovori upute na prevođenje, te zahtjeva da se nacrti prevedenih odgovora dostave na verifikaciju prije njihovog upućivanja Europskoj komisiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije