Vlada Tuzlanskog kantona subvencionirat će troškove boravka djece u obdaništima

0
Fena
Vlada Tuzlanskog kantona subvencionirat će troškove boravka djece u obdaništima
Fena / Vlada TK

Vlada Tuzlanskog kantona je danas na sjednici donijela odluku o subvencioniranju boravka djece u predškolskim ustanovama.

Nakon donošenja odluke Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak raspisat će konkurs na koji se mogu prijaviti roditelji koji ispunjavaju uslove za sufinansiranje troškova boravka njihove djece u obdaništima. 

"Vlada TK je donijela odluku o subvencioniranju dijela troškova boravka djece u predškolskim ustanovama. Po prvi put na budžetskoj poziciji resornog ministarstva imamo sredstva za te namjene u iznosu 84.000 KM. Što se tiče visine naknade, 130 KM je za cjelodnevni boravak i 90 KM za poludnevni boravak", kaže ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Mirsad Muhamedbegović.  

Lana Pudar dobila novih 10.000 KM nagrade

Lana Pudar dobila novih 10.000 KM nagrade

Pravo na ovu podršku mogu ostvariti djeca predškolskog uzrasta upisana u predškolsku ustanovu, a koja su iz porodica korisnika stalne novčane pomoći, privremene novčane pomoći, djeca samohranih roditelja koji sami izdržavaju djecu i djeca sa smetnjama u razvoju.

Uspostavu prava vršit će mjesno nadležni centri za socijalni rad.

Vlada TK je u tehničkom mandatu, pa su i ostale odluke donesene na današnjoj sjednici tehničke prirode, poput refundacije troškova i usvajanja izvještaja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije