Ministar Vranić traži pomjeranje policijskog sata zbog ramazana

7
Radiosarajevo.ba
Ministar Vranić traži pomjeranje policijskog sata zbog ramazana
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Policijski sat u Sarajevu

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, prof. dr. Haris Vranić zatražit će od Vlade Federacije BiH, kao i njenog Kriznog štaba, odobrenje za pomjeranje policijskog sata s 21 na 23 sata, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

U obrazloženju zahtjeva Vlada KS navodi nastupanje mjeseca ramazana, kako bi vjernici mogli obaviti vjerske obrede.

“Zbog nastupanja vjerskog praznika mjeseca ramazana, molimo Vas da razmotrite mogućnost pomjeranja policijskog sata na 23 sat, a kako bi vjernici mogli obaviti vjerske obrede u mjesecu ramazanu kao mjesecu posta vjernika islamske vjeroispovijesti”, navodi se u molbi ministra zdravstva Harisa Vranića.

Dokument zahtjeva Vlade KS - undefined

Ovaj prijedlog dio je ublažavanja mjera koje su u Kantonu Sarajevo donesene zbog ublažavanja širenja trećeg vala pandemije, a koje su sudeći prema dosta manjem broju zaraženih koronavirusom, dale rezultate.

Podsjetimo, Krizni štab FBiH je 23. marta donio naredbu kojom se policijski sat pomjera na 21 sat na cijeloj teritoriji. Kanton Sarajevo je četiri dana ranije uveo ovaj termin zabrane kretanja. Da bi promijenio ovu naredbu, potrebno je da to izvrši federalni nivo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije