Vlada KS subvencionirat će povećanu cijenu plina s 50 posto

7
Radiosarajevo.ba
Vlada KS subvencionirat će povećanu cijenu plina s 50 posto
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Enver Hadžiahmetović

Enver Hadžiahmetović, ministar komunalne privrede, infrastrukture, građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo danas je saopćio kako će Vlada subvencionirati povećanu cijenu plina s 50 posto.

Ova odluka je donesena na današnjoj sjednici Vlade KS, a Hadžiahmetović je napomenuo kako je plin u više navrata poskupio za više od 37 posto.

Pojasnio je i kako se ovako želi ublažiti cjenovni udar na sve potrošače, dok, kako je poručio, Vlada FBiH nije imala razumjevanja za ovaj problem.

Naša tema | Provjerili smo kakve su cijene stanova u Sarajevu: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Naša tema | Provjerili smo kakve su cijene stanova u Sarajevu: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Podsjetimo i da je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto govorio jučer na konferenciji za novinare o ovome te je poručio:

"Dat ćemo sve od sebe da bar pola ovog povećanja bude subvencija. Jedan dio ćemo proslijediti kao povećanje cijene i Toplanama jer Sarajevogas je distributer u Kantonu Sarajevo koje će morati raditi korekciju cijena grijanje za Toplane. Građani i privredni objekti koji se direktno na plin griju također mogu očekivat određeno povećanje", poručio je Forto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije