Vlada KS organizira vanrednu sjednicu, organizirana pomoć: Oglasio se i ministar Katica

0
Radiosarajevo.ba
Vlada KS organizira vanrednu sjednicu, organizirana pomoć: Oglasio se i ministar Katica
Facebook/ Vlada KS / Zgrada vlade KS

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, izdao je saopćenje u petak, 4. oktobra, povodom teške situacije u dijelovima Hercegovačko-neretvanskog kantona i saradnji kantonalnih ministarstava i uprava policije.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Uprave policije, policijski komesari Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona u stalnom su kontaktu povodom teške situacije izazvane obilnim padavinama u posljednja 24 sata koje su dovele do poplava, a nažalost i ljudskih žrtava.

UŽIVO | Poplave 2024: U Federaciji BiH proglašeno stanje prirodne nesreće uzrokovano poplavama

UŽIVO | Poplave 2024: U Federaciji BiH proglašeno stanje prirodne nesreće uzrokovano poplavama

U dogovoru sa Upravom policije MUP-a HNK-a, Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo vrši obustavu i preusmjeravanje saobraćaja iz pravca Kantona Sarajevo u pravcu Hercegovačko-neretvanskog kantona. Također, ponuđena je pomoć Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i isti će biti angažovani u skladu sa potrebama Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona". 

Najavljena je i vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo, gdje će se uputit pomoć najteže pogođenim područjima.

Direkcija robnih rezervi KS priprema pakete najnužnije pomoći ugroženom stanovništvu. Premijer KS Nihad Uk je istakao da će, nakon razgovora sa premijerkom HNK Marijom Buhač, svi  pacijenti direktno s ovog područja biti  prihvaćeni u Opću bolnicu i Klinički centar Sarajevo.

Sve ustanove socijalne zaštite KS staviće na raspolaganje svoje kapacitete ukoliko bude potreban smještaj za djecu i starije osobe s poplavom ugroženih područja. Prema izvještajima kantonalnih institucija, stanje u Kantonu Sarajevo je pod kontrolom.

Više o poplavama u FBiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije