Vlada KS donijela odluku: Počinje realizacija banjskog i klimatskog liječenja za boračku populaciju

0
Fena
Vlada KS donijela odluku: Počinje realizacija banjskog i klimatskog liječenja za boračku populaciju
Foto: Facebook / Banjsko lječilište / Ilustracija

Počinje realizacija banjskog i klimatskog liječenja za pripadnike boračke populacije, saopćila je pres-služba Kantona Sarajevo.

"Nakon što je završena tenderska procedura za izbor ponuđača koji će u 2023. godini realizovati projekt banjskog i klimatskog liječenja za braniteljske kategorije, Ministarstvo za boračka pitanja obavještava korisnike da je realizacija ovog projekta u toku. Svoje zahtjeve korisnici mogu da preuzmu u općinskim službama boračko-invalidske zaštite, gdje će ih u konačnici popunjene i predavati. Ono što je bitno istaći jeste da je do sada zaprimljeno 1.700 zahtjeva za ostvarivanje prava na banjsko liječenje, od čega je 600 riješeno pozitivno, pa će ga u narednom periodu i iskoristiti", navodi se u saopćenju.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović kazao je da ovaj vid prava zdravstvene zaštite mogu da ostvare korisnici teže zdravstvene situacije, boračke populacije, u skladu s medicinskom dokumentacijom od nadležnog doktora.

Predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine u prvoj posjeti Egiptu nakon četrnaest godina

Predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine u prvoj posjeti Egiptu nakon četrnaest godina

"I ove godine realizovat ćemo projekt odlaska naših korisnika koji su u zdravstvenoj potrebi i kojima je ovaj vid rehabilitacije i najpotrebniji. Zahtjevi koji su do sada zaprimljeni rješavaju se po datumu kada su i pristigli, a već od sutra šaljemo prve korisnike u banje", poručio je ministar Osmanović.

Realizacija projekta klimatskog liječenja počinje u julu, a dosad je zaprimljeno 120 zahtjeva.

Iz budžeta Kantona Sarajevo je za projekt banjskog i klimatskog liječenje izdvojeno 1.666.500 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije