Vlada ipak odustaje od poskupljenja vode i grijanja

Radiosarajevo.ba
Vlada ipak odustaje od poskupljenja vode i grijanja


Vlada Kantona Sarajevo je jutros, na svojoj 41. sjednici, donijela Odluku o stavljanju van snage Odluke o povećanju cijena vode i centralnog grijanja koju je donijela na jučerašnjoj sjednici.

Poskupljenja grijanja od 33 posto i vode od 25 posto – definitivno nema, zasad.

„Razlog novoj Odluci je još jednom podcrtana potreba sačinjavanja sveobuhvatnog plana socijalne zaštite i pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva, a što bi trebalo biti predviđeno i finansijski podržano u novom budžetu Kantona Sarajevo za 2012. godinu, kao i izrada  finansijskih planova komunalnih preduzeća za sljedeću godinu, u kojima trebaju biti jasno i precizno prikazane mjere racionalizacije i restrikcije materijalnih troškova, te troškova plaća i naknada uposlenih u javnom komunalnom sektoru, a nakon čega će se Vlada ponovno očitovati o cijenama komunalnih usluga“, glasi objašnjenje koje je odaslano iz Vlade.

Ova najavljena poskupljenja bila su izazvala veliko ogorčenje građana Sarajeva, a za danas su (bili) najavljeni i protesti pred zgradom Vlade Kantona Sarajevo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije