Vlada Federacije BiH saopćila: Kada pomjeramo kazaljke na satu?

3
Radiosarajevo.ba
Vlada Federacije BiH saopćila: Kada pomjeramo kazaljke na satu?
Foto: Pexels / Sat / Ilustracija

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopćilo je da je Zakonom o računanju vremena propisano da ljetno računanje vremena počinje posljednje nedjelje u martu, tako što će se pomjeranjem za 60 minuta unaprijed vrijeme u 2 sata računati kao 3 sata.

U skladu s tim, ljetno računanje vremena počinje u nedjelju, 26. marta 2023. godine, pomjeranjem za jedan sat unaprijed, na način da će se vrijeme u 2 sata računati kao 3 sata, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Kako sveti mjesec kod muslimana, ramazan, počinje već u četvrtak, 23. marta, mnoge je zanimalo kako će pomjeranje kazaljki utjecati na vrijeme sehura i iftara.

Preko baby monitora ulovio ženu u preljubi, a onda shvatio s kim je u krevetu

Preko baby monitora ulovio ženu u preljubi, a onda shvatio s kim je u krevetu

Kako navodi ramazanska vaktija (kalendar) Islamske zajednice BiH, za Sarajevo, početak posta će u subotu ujutro biti u 3.58h, dok će subotnji akšam, te samim tim i iftar biti u 18.10h.

S druge strane, u nedjelju - nakon pomjeranja kazaljki, početak posta će biti u 4.56h. Također, u nedjelju će, pak, iftar biti u 19.11h.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije