Vlada Federacije BiH obilježila 17. godišnjicu pogibije Borisa Trajkovskog

0
Radiosarajevo.ba
 Vlada Federacije BiH obilježila 17. godišnjicu pogibije Borisa Trajkovskog
Foto: Vlada FBiH / Trajkovski_pocast_foto

Polaganjem vijenaca pored Spomen-obilježja na Matića brdu, na području Rotimlje, između Mostara i Stoca, danas je obilježena 17. godišnjica pogibije predsjednika tadašnje Makedonije Borisa Trajkovskog, koji je zajedno sa ostatkom posade stradao u avionskoj nesreći prilikom dolaska na Međunarodnu investicijsku konferenciju u Mostar.

Počast tragično stradalom makedonskom predsjedniku odali su brojni izaslanici i delegacije, a u ime Vlade Federacije BiH i premijera FBiH Fadila Novalića, vijenac je položio sekretar Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti Alden Kajtaz.

Komemorativnoj ceremoniji prisustvovala je i delegacija Republike Sjeverne Makedonije koju su predvodili zamjenik predsjednika Vlade Ljupčo Nikolovski i ministrica za rad i socijalnu politiku Jagoda Šahpaska, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.
Tako su se danas, 17 godina poslije tragedije koja je potresla cijelu regiju, i Sjeverna Makedonija i BiH prisjetili velikog čovjeka koji je ostavio značajan trag u novijoj histroiji, ali i osvjedočenog prijatelja Bosne i Hercegovine.
Trajkovski je tokom predsjedničkog mandata predano radio na prijemu Makedonije u NATO, kao i na približavanju članstvu ove zemlje Evropskoj uniji. Radio je i na produbljenju odnosa naših zemalja, kao i na stabilnosti i prosperitetu cijele regije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije