Vlada Federacije BiH izdvojila više od 61.000.000 KM za isplate demobilisanim borcima

0
Radiosarajevo.ba
Vlada Federacije BiH izdvojila više od 61.000.000 KM za isplate demobilisanim borcima
Foto: Vlada FBiH / Sjednica Vlade FBiH

Utvrđen koeficijent jedan za obračun i isplatu mjesečnih egzistencijalnih naknada demobilisanim braniocima za drugi kvartal.

Vlada Federacije BiH donijela je Odluku o utvrđivanju koeficijenta 1 za obračun i isplatu mjesečne egzistencijalne naknade demobiliziranim braniocima i članovima njihovih porodica za period april -
juni ove godine (II kvartal).

Radi se o ovogodišnjem transferu iz Budžeta FBiH za provođenje Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica - novčana egzistencijalna naknada.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Na osnovu ovog koeficijenta i utvrđenog iznosa u članu 22. Zakona o pravima demobiliziranih
branilaca i članova njihovih porodica utvrdit će se visina mjesečne novčane egzistencijalne naknade za period april - juni 2024. godine.

Budžetom Federacije BiH za ovu godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata osigurano je 61.670.100 KM namjenskih sredstava za isplate novčanih egzistencijalnih naknada u skladu sa Zakonom o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije