Vlada FBiH razriješila dužnosti Rešidbegovića, a postavila Zaimovića za v.d. direktora BH Telecoma

Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH razriješila dužnosti Rešidbegovića, a postavila Zaimovića za v.d. direktora BH Telecoma

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je u skladu s Uredbom o ovlaštenjima organa Federacije BiH u privrednim društvima s učešćem državnog kapitala dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru BH Telecoma Sarajevo za razrješenje vršilaca dužnosti članova Uprave ovog društva, zbog isteka mandata. 

Dužnosti su razriješeni Nedžad Rešidbegović, Hamdo Katica, Bakir Ćelosmanović, Aida Štajnbauer, Elvidin Kovač, Jasminko Akšamija i Dženana Muračević. 

Istovremeno, data je saglasnost za imenovanje na period do šest mjeseci Mirsada Zaimovića za v.d. generalnog direktora, Hamde Katice za v.d. izvršnog direktora za razvoj poslovanja, Bakira Ćelosmanovića za v.d. izvršnog direktora za pravne poslove, upravljanje organizacijom i ljudskim resursima, Aide Štajnbauer za v.d. izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove, Elvidina Kovača za v.d. izvršnog direktora za tehnologiju i razvoj servisa, Adnana Huremovića za v.d. izvršnog direktora za investicije i Dženane Muračević za v.d. izvršnog direktora za informacione tehnologije. 

Nadzorni odbor BH Telecoma je obavezan da u periodu do šest mjeseci od dana stupanja na snagu ove odluke provede konkursnu proceduru izbora i imenovanja članova Uprave ovog društva. 

Federalna vlada dala je prethodnu saglasnost Nadzornom odboru privrednog društva “Zrak” d.d. Sarajevo za imenovanje Senada Imamovića za vršioca dužnosti direktora, Vahidina Zuke za vršioca dužnosti izvršnog direktora za ekonomsko pravne i finansijske poslove i Zuhreta Hodžića za vršioca dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove i proizvodnju. 

Drugom odlukom data je prethodna saglasnost Nadzornom odboru privrednog društva “Pretis” d.d. Vogošća za imenovanje Nermina Džindića za vršioca dužnosti direktora. 

Nadzornom odboru privrednog društva "BNT - Tvornica mašina i hidraulika" d.d. Novi Travnik data je prethodna saglasnost za imenovanje Atifa Rosića za vršioca dužnosti direktora, Nihada Lepira za izvršnog direktora društva za proizvodnju i tehnološku pripremu i Besima Belegića za izvršnog direktora za ekonomske poslove. Ove saglasnosti date su za imenovanja na period do šest mjeseci, odnosno do okončanja procedure izbora po javnom oglasu. 

Prethodna saglasnost data je i Upravnom odboru JU Zavoda za zbrinjavanje mentalno-invalidnih osoba Bakovići za imenovanje Nade Sušić Sijerčić za direktoricu ove ustanove, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije