Vlada FBiH ponovo raspisuje tender za eksploataciju nafte i plina

Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH ponovo raspisuje tender za eksploataciju nafte i plina
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vlada FBiH

Vlada Federacije BiH ponovo je donijela odluka da se raspiše tender za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na području ovog entiteta, saopćeno je iz Ureda za infiormisanje.

Kako je pojašnjeno Vlada FBiH traži stručnog konsultanta u pripremi, provođenju javnog nadmetanja i izradi tenderske dokumentacije za raspisivanje međunarodnog javnog poziva za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina.

Također, na današnjoj sjednici prihvaćena je preporuka Komisije za provođenje postupka javne nabavke ovih usluga za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na prostoru FBiH ponuđaču IHS Global Ltd, London za ponuđenu cijenu 1.275.643,80 KM bez PDV-a.

Data saglasnost za kupovinu zgrade "Energoinvesta“

Premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću data je saglasnost za potpisivanje Anexa Ugovora o kupoprodaji zgrade "Energoinvesta“ za trajni smještaj Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije