Vlada FBiH održava 27. hitnu sjednicu

Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH održava 27. hitnu sjednicu


U toku je  27. hitna sjednica Vlade FBiH na kojoj će se raspravljati o Prednacrtu zakona o budžetima u Federaciji Bosne i Hercegovine i Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu.

Vlada će razmatrati Prijedlog izjašnjenja na amandmane na Prijedlog zakona o zaštiti prirode koje su podnijeli poslanici u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, zatim sagledat će Prijedlog uredbe o načinu izdavanja uvjerenja o pripadnosti oružanim snagama, radi ostvarivanja prava po Zakonu o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambenooslobodilačkog rata, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje Aneksa 2. Ugovora o koncesiji za eksploataciju izvora termalne vode s bunara Š-1 Šumatac Donji Purići - Velika Kladuša.

Na dnevnom redu je Prijedlog odluke o odobravanju korištenja sredstava ''Tekući transferi drugim nivoima vlasti" utvrđenih budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2013. godinu Federalnom ministarstvu finansija - Federalnom ministarstvu financija (BPK, HNK, Kanton 10, SBK, Posavski, Zapadnohercegovački).

Vlada će sagledati Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog za privremeno imenovanje kandidata na upražnjene pozicije za dva člana Nadzornog odbora privrednog društva ''Remontni zavod'' d.d. Travnik, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Sporazum o vansudskom poravnanju dijela naknade (broj: 01-617/13 od 29.1.2013. godine između JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo i Centrotrans Eurolines d.o.o. Sarajevo) i Prijedlog odluke o usvajanju godišnjeg izvještaja Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar za 2012. godinu.

Na dnevnom redu je Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na otvaranje posebnog namjenskog transakcijskog računa kao podračuna u okviru jedinstvenog računa Trezora, Izvještaj o stanju u poljoprivredi u 2011. godini (''Zeleni izvještaj''), Izvještaj o izvršenju budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za period januar - mart 2013. godinu, te Izvještaje o implementaciji Programa utroška sredstava s Prijedlozima zaključaka: a) Izvještaj o implementaciji Programa utroška sredstava ''Grant Federalnoj Direkciji Cesta za kapitalne investicije'' utvrđenih budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu (stanje 30.9.2012. godine), s Prijedlogom zaključaka i b) Izvještaj o implementaciji Programa utroška sredstava ''Grant Federalnoj direkciji cesta za kapitalne investicije'' utvrđenih budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu (stanje 31.12.2012. godine) sa Prijedlogom zaključka.

Vlada će davati saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva pravde, Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine, Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Federalne uprave za inspekcijske poslove i Pravilnik o dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ureda Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za odnose s javnošću.

Vlada će sagledati Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministrarstva za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata, davat će saglasnost o Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, te o Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva kulture i sporta, saopćeno je iz Ureda  za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije