Pogledajte / Vlada FBiH objavila Pismo namjere koje je uputila MMF-u

14. 09. 2016. u 22:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pismo namjere koje je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine uputila Međunarodnom monetarnom fondu dostavljeno ja Parlamentu Federacije BiH.

Vlada FBiH predložila je Parlamentu FBiH donošenje odluke o prihvatanju zaduženja Federacije BiH po Proširenom aranžmanu (EEF) s MMF-om u iznosu do 295.361.333 specijalnih prava vučenja (SDR) ili 720.224.000 KM, što je dvije trećine od ukupno odobrenih sredstava za BiH u iznosu od 443.042.000 SDR (blizu 1.080.336.000 KM).

Na sutrašnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH razmatrat će se Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Federacije BiH po Proširenom aranžmanu (EFF) s MMF-om.

Pored informacije o kreditnom zaduženju po EFF s MMF-om i odluke, Vlada FBiH dostavila je Parlamentu FBiH pismo namjere i tehnički memorandum.

Podsjećamo, zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH i Parlamentu FBiH tražili su u više navrata da se objelodani njegov sadržaj, a Vlada Federacije BiH  je početkom jula zaključila da Informacija o usaglašenom pismu namjere za proširenje aranžmana s MMF-om može biti dostavljena Parlamentu FBiH nakon što Pismo namjere potpišu članovi Fiskalnog vijeća BiH i nakon što ono bude dostavljeno Međunarodnom monetarnom fondu.

Kompletan sadržaj Pisma namjere koje je Vlada FBiH uputila MMF-u možete pročitati na ovom linku.

NEMA KOMENTARA