Vlada FBiH i dalje traži kupca za BH Airlines

Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH i dalje traži kupca za BH Airlines

Delegacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UEA) koja je prije nekoliko mjeseci razgovarala s predstavnicima Vlade FBiH u Sarajevu i pokazala interes za preuzimanje državne firme BH Airlines, još nije poslala zvaničan dopis Vladi za strateško partnerstvo, izjavio je za Avaz.ba ministar saobraćaja i komunikacija Enver Bijedić.

Bogati Arapi, koji su izrazili želju da bude otvorena i avionska linija iz Sarajeva prema jednom od gradova UAE, još vagaju ponudu Vlade o 49 posto vlasničkog udjela u bh. kompaniji.

"Ništa još konkretno nismo dobili, tako da Vlada FBiH i dalje traži partnera za BH Airlines. Vjerujem da je jedino rješenje za ovu firmu da je neko kupi. No, vidjet ćemo ko će se sve javiti. Spremni smo za sve pregovore", kaže Bijedić.

Podsjećamo, nakon pregovora u Vladi FBiH s delegacijom iz UAE Bijedić je kazao da su u opciji dvije kompanije koje bi mogle preuzeti BH Airlines: Etihad ili Fly Emirates.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije