Vjerovali ili ne: Banja Luka na izradi statue bosanskog bana Kulina uštedjela 5 KM

5
Radiosarajevo.ba
Vjerovali ili ne: Banja Luka na izradi statue bosanskog bana Kulina uštedjela 5 KM
Foto: M. M. / Radiosarajevo.ba / Banja Luka / Ilustracija

Preduzeća 'Koto' sa sjedištima u Banjoj Luci i Beogradu dobila su posao izrade i postavljanja statue Kulina bana u gradu na Vrbasu, a njihova ponuda je bila za pet KM niža od planiranih sredstva za ovaj projekat.

Grad Banja Luka je za ove namjene planirao da potroši 134.999 KM sa PDV-om dok je jedina ponuda na tenderu, koja je ujedno bila i pobjednička, stigla od grupe ponuđača koju predvodi preduzeće 'Koto' Banja Luka, dok je drugi član grupacije 'Koto' iz Beograda.

Ponuda je iznosila 134.994 KM ili pet KM manje od maksimalnog iznosa.

Bosna i Hercegovina u kontekstu energetskog siromaštva

Bosna i Hercegovina u kontekstu energetskog siromaštva

"Imajući u vidu da je kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača najniža cijena, te da je grupa ponuđača "Koto" Banja Luka i "Koto" Beograd ponudio najnižu cijenu, Komisija za javnu nabavku je ugovornom organu predložila donošenje odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača", navedeno je u odluci Grada Banja Luka o izboru izvođača za ovaj posao.

Preduzeće "Koto" Banja Luka je sa četiri zaposlena lani imala prihod od 1,5 miliona KM čime je ostvario dobit od 40.727 KM.

Preduzeće "Koto" Beograd je prethodnih godina realizovao određene projekte u Banjoj Luci kao što su rekonstrukcija Muzeja savremene umjetnosti RS te zgrade Banskog dvora, bilo je zaduženo za obnovu pojedinih dijelova tvrđave "Kastel", te za sanaciju spomenika palim borcima Narodnooslobodličkog rata u centru grada.

Gradi se spomenik kralju Tvrtku ili Kulin Banu u Banjoj Luci, Stanivuković: "Oni su obavezali Srbe"

Gradi se spomenik kralju Tvrtku ili Kulin Banu u Banjoj Luci, Stanivuković: "Oni su obavezali Srbe"

Planirano je da ova statua bude od bronze, visine 4,5 metara i procijenjene težine 1,5 tona. Iako je izabran izvođač radova za izradu i postavljanje statue još nije poznata tačna lokacija na kojoj će ona biti postavljena.

Prema informacijama koje su u prethodnom periodu stizale iz Gradske uprave Banja Luka kao jedna od mogućih lokacija za postavljanje statue kulina Bana spominjala se Gajeva ulica u centru Banje Luke.

Naime, u toku je rekonstrukcija ove ulice koja će biti pretvorena u šetalište, piše Capital.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije