Višković od Lukača i Šeranića traži istragu: Odgovorni će biti kažnjeni

Fena
Višković od Lukača i Šeranića traži istragu: Odgovorni će biti kažnjeni
Foto: Anadolija / Radovan Višković

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naredio je ministrima unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i zdravlja Alenu Šeraniću da sprovedu sve potrebne radnje i mjere radi utvrđivanja odgovornosti pojedinaca prilikom smještaja osoba u karantin u Studentskom centru "Nikola Tesla“ u Banjoj Luci.

Šest osoba iz RS, umjesto u karantin u Srednjoškolskom domu, prebačeno je u Studentski centar "Nikola Tesla", gdje su smješteni pacijenti zaraženi koronavirusom.

Višković očekuje da se pod hitno kazne svi odgovorni koji su prekršili naložene protokole i procedure po pitanju uspostavljanja i funkcionisanja karantina i izolacijskih objekata karantinskog tipa.

"Premijer žali što je došlo do greške zbog kojeg je nekoliko građana RS doživjelo neprijatnost i bilo izloženo potencijalnom riziku da budu zaraženi virusom korona, i zbog čega su zabrinute njihove porodice, ali i uznemirena javnost u RS", saopćeno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

Ističu da će biti utvrđeno kako je došlo do ove greške i da će biti kažnjeni svi koji su neodgovorno postupili u ovom slučaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije