Višković komentarisao suđenje Dudakoviću: Očekujem da pravda bude zadovoljena

Radiosarajevo.ba
Višković komentarisao suđenje Dudakoviću: Očekujem da pravda bude zadovoljena
Foto: Blic.rs / Radovan Višković

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je komentarisao suđenje komandantu Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine Atifu Dudakoviću, navodi Radio-televizija Republike Srpske.

Nada se da će svaki ratni zločinac biti kažnjen.

"Kao legalista očekujem da pravda bude zadovoljena, ali poučen dosadašnjim iskustvima imam određenu dozu straha da će biti različitih insinuacija i da će pravda biti zaobiđena. Nadam se da je krajnje vrijeme, radi pomirenja u Bosni i Hercegovini i budućnosti svih naroda da zločinci na svim stranama odgovaraju za ono što su stradali", rekao je Višković.

Prema njegovim riječima, ne želi nikoga amnestirati jer su zločini počinjeni na sve tri strane u Bosni i Hercegovini, a da oni koji su ih počinili moraju odgovarati, piše Radio-televizija Republike Srpske.

Počinje suđenje Atifu Dudakoviću 

Osim Dudakoviću, sudit će se za još 16 pripadnika Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine koji se terete za zločine nad Srbima u Krajini 1995. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije