Vinko Knežević iz Piskavice vjerovatno ubijen

Radiosarajevo.ba
Vinko Knežević iz Piskavice vjerovatno ubijen


Beskućnik Vinko Knežević (45) iz Piskavice pronađen je jutros mrtav u napuštenoj kući u Vojvođanskoj ulici u Banja Luci.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je Knežević imao masivnu povredu u predjelu glave, nanesenu tvrdim predmetom, pa se pretpostavlja da je ubijen.

Na tijelu Kneževića, kao i u njegovoj neposrednoj blizini pronađeni su sasušeni tragovi krvi.

Međutim, tačan uzrok smrti biće poznat nakon obdukcije, koja je zakazana za sutra u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Ukoliko se radi o ubistvu, motiv bi se mogao tražiti i u Kneževićevim kriminalnim aktivnostima. On je ranije privođen zbog provala i krađa na području Banjaluke.

Beživotno tijelo beskućnika Kneževića pronađeno je u kući vlasništvo porodice Danelišen iz Banjaluke, u kojoj, prema izjavama komšija, već duže vrijeme niko ne živi zbog neriješenih imovinskih odnosa.

Komšije pričaju i da u kućama u posljednje vrijeme borave grupe beskućnika koji se trude da ne budu previše upadljivi.

Izvor "Nezavisnih" blizak MUP-u RS potvrdio je da je slučaj policiji prijavio drugi beskućnik, izvjesni Goran, koji je tokom uviđaja sve vrijeme bio u policijskom automobilu.

Maja Đaković-Vidović, portparol banjalučkog Okružnog tužilaštva, izjavila je da je uviđaj obavljen u prisustvu dežurnog tužioca Branka Bjelajca.

Đaković-Vidovića je istakla da je tužilac naredio da bude obavljena obdukcija tijela, kao i da budu preduzete sve istražne radnje i mjere radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je nastupila smrt.

Da je smrt beskućnika sve samo ne nesreća, govori i detaljan višesatni uviđaj, koji su danas obavili inspektori za krvne delikte CJB Banjaluka, kao i tim za očevid.

Nakon trosatnog uviđaja, ukočeno tijelo Kneževića odvezli su radnici "Novog groblja" u Zavod za sudsku medicinu RS.

Nedeljko Popović i Ilija Opačić, komšije, pričaju da beskućnici već duži niz godina kao svoje prebivalište koriste kuće u vlasništvu porodice Danelišen.

"Obje su kuće pripadale Petru Danelišenu, koji je umro prije nekoliko godina, a sada su njegova djeca na sudu zbog imovine. Ti beskućnici dolaze uveče i odlaze ujutro. Nisam čuo nikakvu buku, niti ranije, niti ovo jutro", ispričao je Popović.

Opačić zvani Država, učitelj u penziji, takođe navodi da su napuštene kuće vlasništvo pomenute porodice, te da je primjetio beskućnike da dolaze u večernjim satima i dovlače neke predmete, dušeke i slično, a ujutro bi otišli.

Ubistva beskućnika

Husein Karaić zvani Aga pronađen je mrtav 18. oktobra 2006. godine u napuštenoj kući u Ulici Mladena Stojanovića na keju u Gradišci.

Nakon obdukcije utvrđeno je da je Karaić bio mrtav više od pola godine, te da se radi o ubistvu.

Naime, obdukcija je otkrila da je nesretni Karaić ubijen sa dva udarca čekićem po glavi i ostavljen u sobi napuštene kuće u kojoj je privremeno boravio. Policija je tokom istrage privela veći broj osumnjičenih, koji su sprovedeni na kriminalističku obradu, no ubica do danas nije pronađen i osuđen.

Žrtva je bila skitnica, a identitet je utvrđen na osnovu DNK njegovog sina Srđana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije