Vildana Bešlija: 'Besplatan gradski prijevoz u KS za prognanike tokom agresije na BiH'

24
Radiosarajevo.ba
Vildana Bešlija: 'Besplatan gradski prijevoz u KS za prognanike tokom agresije na BiH'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vildana Bešlija

Vildana Bešlija, zastupnica Naše stranke u Skupštini KS, tražila je u srijedu, 24. aprila, da se starijim osobama koje žive u Sarajevu jer su tokom agresije na BiH prognani sa svojih ognjišta, a u stanju su socijalne potrebe,  omogući besplatni gradski prijevoz.

„Tim povodom kaže: Radi se o ljudima iz Foče, Goražda, Višegrada i Srebrenice. Oni nemaju status penzionera i u stanju su socijalne potrebe. Za odlazak u domove zdravlja, oni ne mogu platiti prijevoz, zato sam tražila da im se uz pomoć Saveza udruženja penzionera u Federaciji BiH, te na osnovu dokaza da ne primaju penziju, omogući besplatan prijevoz u Kantonu Sarajevo“, kazala je Vildana Bešlija.

Bešlija ističe da je Vlada Kantona Sarajevo uz podršku Skupštine KS već donijela odluku o pravu na besplatan gradski i prigradski prijevoz svih penzionera koji primaju najnižu penziju te to pohvalila.

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

Također kaže da je inicijativu podnijela u ime Saveza udruženja penzionera u Federaciji BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (24)

/ Povezano

/ Najnovije