Vijeće ministara zasjedat će tek nakon 'garancija o sigurnosti'

Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara zasjedat će tek nakon 'garancija o sigurnosti'

Na današnjem sastanku Izvršno-obavještajnog odbora na kojem su nazočili i direktori sigurnosnih agencija na razini Bosne i Hercegovine, zaključeno je kako će se poduzeti sve potrebne mjere kako bi se stvorio sigurnosni ambijent za nesmetan rad institucija BiH, kazao je danas u Mostaru predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

On će u naredna 24 sata, od federalne i policije Sarajevskog kantona zatražiti pisane garancije kako će se poduzeti sve zakonske mjere na osiguranju svih uvjeta za nesmetano funkcioniranje institucija BiH, nakon čega će se donijeti odluka o terminu održavanja naredne sjednice Vijeća ministara BiH.

"Mi razumijemo teško ekonomsko socijalno stanje u BiH i razloge za nezadovoljstvo građana, kao i njihovo demokratsko pravo na prosvjede, no isto tako ti prosvjedi moraju biti organizirani sukladno zakonom", naglasio je Bevanda.

Na današnjem sastanku kojem su, uz Bevandu, nazočili i članovi Izvršno-obavještajnog odbora Zlatko Ladumdžija i Nikola Špirić te ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić zaključeno je kako je prilikom prosvjeda došlo do propusta od strane pojedinih sigurnosnih tijela, javlja Fena.

Bevanda je podsjetio građane i na činjenicu da je Vijeće ministara BiH u dva navrata utvrđivalo Zakon o matičnom broju te ga dva puta upućivalo u parlamentarnu proceduru gdje oba puta nije dobio potreban broj glasova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije