Vijeće ministara je zabavno za javnost

Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara je zabavno za javnost
Opozicija u Republici Srpskoj uvjerena je da će aktuelna vlast u BiH obilježiti prvu godišnjicu paralize sistema izvršne državne vlasti. 
 
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić smatra da novo Vijeće ministara BiH neće biti formirano još dugo vremena, jer, kako kaže, sadašnje stanje i raspodjela vlasti odgovara ključnim partijama na nivou BiH. 
"Priča o formiranju Vijeća ministara će trajati jako dugo, jer odvlači pažnju s teške ekonomske situacije i zabavlja javnost. To je suština", smatra Ivanić. 
 
Iznio je i stav da dogovor SNSD-a i SDS-a o zajedničkom djelovanju ne daje efekte na nivou BiH. 
 
Nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a u Loparama, on je kazao da opozicija treba da nastupi jedinstveno na predstojećim lokalnim izborima. 
 
"PDP će pokušati napraviti dogovor da na predstojeće lokalne izbore nastupi s drugim opozicionim strankama. Ako toga ne bude, onda će svi odbori sami odlučivati o mogućim koalicijama", kazao je Ivanić. 
 
PDP će zalagati i za izmjene penzionog i zakona o pravima boraca u RS-u, jer se ne slaže s tekstom koji je pripremila aktualna vlast u RS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije