Vijeće ministara BiH kupuje zgradu u Sarajevu za smještaj bh. institucija: Osigurano 9 miliona KM

Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara BiH kupuje zgradu u Sarajevu za smještaj bh. institucija: Osigurano 9 miliona KM

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku o odobravanju kupovine/nabavke objekta za smještaj institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu površine od 7.000 do 8.000 kvadratnih metara.

Ovim bi se, kako se navodi u današnjem saopćenju Vijeća, „rasteretio budžet institucija BiH i izbjegao značajan dio daljnjih troškova po osnovu zakupa prostora za koji se na godišnjem nivou izdvaja oko deset miliona maraka“.

„Za realizaciju ove odluke zaduženi su Služba za zajedničke poslove i Komisija za provođenje postupka kupovine/nabavke objekta te Vijeće ministara BiH.“

Sredstva u iznosu od devet miliona KM za kupovinu ovog objekta osigurana su ranije u budžetu institucija BiH za 2015. godine, a planirana su i u Programu višegodišnjih kapitalnih ulaganja za period od 2016. - 2018. godine. Istovremeno će Ministarstvo za finansije i trezor u saradnji s Uredom predsjedavajućeg Vijeća ministara utvrditi model za osiguranje ukupnih sredstava za realizaciju ovog projekta“, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije