Vijeće ministara BiH izdvojit će 1,9 miliona KM za EYOF 2019.

Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara BiH izdvojit će 1,9 miliona KM za EYOF 2019.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i njegov zamjenik Abdulah Skaka susreli su se danas s Adilom Osmanovićem, ministrom za civilne poslove BiH. Sastanak je inicirao gradonačelnik Komšić kako bi razgovarali o aktivnostima vezanim za efikasnu organizaciju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF 2019).

Prema riječima ministra Osmanovića, Vijeće ministara BiH je odlučilo da u naredne četiri godine izdvoji 1,9 miliona KM za ovaj najznačajniji sportski događaj nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu.

Gradonačelnik Komšić zahvalivši se na konkretnoj podršci koja dolazi sa državnog nivoa vlasti, podsjetio je da je prošle godine i Predsjedništvo BiH donijelo odluku o počasnom pokroviteljstvu EYOF-a 2019. 

Tokom susreta razgovarano je i o uspostavljanju novog organizacionog odbora EYOF-a, koji će brojati manje članova i koji će efikasnije raditi. Također je dogovoreno da će se u narednom periodu poduzeti neophodne aktivnosti u skladu s obavezama koje gradovi domaćini EYOF-a 2019. imaju prema Evropskom olimpijskom komitetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije