Vijeće ministara BiH danas o državnoj imovini

Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara BiH danas o državnoj imovini

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas na sjednici u Sarajevu trebalo bi da razmatra Nacrt zakona o državnoj imovini, kao i Nacrt zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u građanskim stvarima.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH te Nacrta zakona o dopunama Zakona o Pravobranilaštvu BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebala da se nađe Informacija o formiranju ekspertnog tima za pripremne pregovore za zaključivanje sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji na realizaciji projekta izgradnje elektroenergetskog objekta na međuentitetskom i međunarodnom slivu srednje Drine, javila je novinska agencija Fena.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o uspostavi nadzornog tijela za praćenje provedbe Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, kao i Prijedlog za konačno imenovanje s rang liste najboljih kandidata za izbor direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, a nakon obavljenog intervjua i dostavljenog prijedloga Komisije za izbor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije