Vidjeli smo snijeg u maju: Zabijelila Krajina prvog dana ramazana

Radiosarajevo.ba
Vidjeli smo snijeg u maju: Zabijelila Krajina prvog dana ramazana
Foto: Cazin.net / Snijeg u maju u Krajini

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa kišom, a na Bjelašnici su jutros izmjerena 74 centimetra snijega.

Šesti maj ove godine u Cazinu pamtit će se po dolasku mubarek mjeseca ramazana, ali i povratku hladnijeg vremena. 

U Cazinu su trenutno 4 stepena Celzijusa, pa ako planirate izlaziti iz topline svoga doma, toplije se obucite i ne zaboravite kišobran jer se izmjenjuju snijeg i kiša, piše Cazin.net.

Snijeg je zabilježen i u Prijedoru gdje je jutros u 8 sati izmjereno 10 stepeni.

Snijeg koji je već nekoliko puta padao u aprilu i maju potvrdio je prognoze Enesa Džafića, lovca na oluje iz BiH. 

Podsjećamo, on je najavio kako 4. maja hladni zrak sa sjevera stiže u poslijepodnevne sate.

"Pritom bi se mogle dogoditi velike reakcije zbog toplog sektora na sjevernom dijelu Bosne gdje bi bilo izraženijeg nevremena."

 

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na planinama sa snijegom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 4 do 10, a u Hercegovini od 10 do 14 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 9 °C.

U utorak u Bosni umjereno ili pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, a na planinama slab snijeg. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 4 do 10, a dnevne od 10 do 16, u Krajini i Hercegovini do 19 °C.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 2 stepena, Ivan Sedlo 7, Livno 8, Bihać i Bugojno 9, Jajce, Sarajevo i Prijedor 10, Gradačac, Bileća, Sokolac i Trebinje 11, Sanski Most, Tuzla, Banja Luka i Zvornik 12, Brčko, Grude, Mostar, Široki Brijeg, Bijeljina i Doboj 13, Neum 15 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 926 milibara, za 15 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije