Veslački centar u Prozoru: Ramsko jezero postalo raj za veslače

Fena
Veslački centar u Prozoru: Ramsko jezero postalo raj za veslače
/ Fena
Ramsko jezero postalo je veoma zanimljivo veslačko odredište otkako je izgrađen 'Veslački centar' kroz projekt prekogranične suradnje općine Prozor-Rama i Vrlike iz Republike Hrvatske.

Na tom jezeru pripremaju se brojne selekcije i veslači za važna međunarodna takmičenja.

Ovih dana svoje pripreme na Ramskom jezeru završava nekoliko ekipa hrvatske reprezentacije, koji će se boriti u više kategorija na Svjetskom prvenstvu u Rotterdamu  od 21. do 28. augusta.

Mladen Marinović, docent na Kineziološkom fakultetu u Splitu i pomoćnik selektora Srećka Šuka (trenutno na Olimpijskim igrama u Riju), vođa je tima na pripremama u Rami.

Marinović je kazao kako su se na Ramskom jezeru udomaćili.

"Uslovi su odlični što se tiče spavanja, hrane, udaljenosti mjesta. Posebno nam je važno da je voda izvrsna. Sredina je tako mirna što je veoma važno za veslače jer se mogu potpuno koncentrirati za (nastup na Svjetskom prvenstvu za neolimpijske discipline", kaže Marinović koji se nada da će uspjesi braće Sinković i Damira Martina na Olimpijskim igrama pomoći da se veslanje uzdigne na viši nivo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije