Verbalni ili fizički sukob zbog spalionice: Prijava protiv načelnika općine u FBiH

RTRS
Verbalni ili fizički sukob zbog spalionice: Prijava protiv načelnika općine u FBiH

U Bosanskom Petrovcu politički obračun s elementima fizičkog. SNSD-ov zastupnik Dušan Došen tvrdi da ga je na pauzi jučerašnjeg skupštinskog zasjedanja fizički napao načelnik Dejan Prošić, javlja RTRS.

Razlog je kažu, projekat spalionice medicinskog i životinjskog otpada, koji neće biti realizovan. Dok Prošić tvrdi da fizičkog napada nije bilo, Došen, koji je sve prijavio policiji, kaže, sve su snimile nadzorne kamere.

Došen tvrdi da se, zbog udarca, borio da ostane na nogama, a Prošić da fizičkog napada nije bilo.

"Zastupnik je sačekivao građane, širio dezinformacije o meni, ja sam mu prišao i verbalno ga upozorio i uperio prst prema njemu", pojašnjava Prošić.

Ljekari su Došenu ustanovili lake tjelesne povrede, koji je nakon toga slučaj prijavio policiji.

"Policija je uručila prekršajni nalog 49-godišnjaku za prekršaj po zakonu o javnom redu i miru USK, a to je fizički napad na drugo lice", rekao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Ova priča epilog dobija na sudu, kaže Došen, koji tvrdi da će kao zastupnik u Općinskom vijeću dati sve od sebe kako bi se u opštini Bosanski Petrovac razvijao turizam, a ne deponije koje mogu ugroziti zdravlje ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije