Veliko otkriće u Bosni i Hercegovini: Zapanjujuća špilja krije mnoge tajne

2
Radiosarajevo.ba
Veliko otkriće u Bosni i Hercegovini: Zapanjujuća špilja krije mnoge tajne
Foto: Facebook / Špilja u Ljubuškom

Na području grada Ljubuški je otkrivena zapanjujuća špilja.

Vijest je podijelio homerolog Krešo Vujević na svom Facebook profilu, a dodao je i da se u špilju već spustilo nekoliko ljudi. 

"Svako otkriće započinje s osobama koje imaju u sebi poseban dar za prepoznati nešto u nečemu!

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Zatim, te su osobe obdarene i za duboko razmišljanje o tom nečemu, i na kraju, imaju neopisivu želju okupiti stručne osobe oko onoga što su prepoznali!

Jedna takva svestrana i obdarena osoba živi među nama, riječ je o Darinku Tomiću - Daćku, koji povremeno svojim pozitivnim djelima iznenađuje svoje Ljubušake.

Špilja u Ljubuškom
Foto: Facebook: Špilja u Ljubuškom

Između ostalog, Darinko je zaljubljenik prirode, pa tako s vremena na vrijeme zaviri u neku malo poznatu špilju ili jamu ali samo do određene granice sigurnosti, a za složenije zahvate potraži pomoć struke.

Darinko je proteklih godina naslutio da jedna neobična jama, na području Ljubuškog, krije tajne koje bi mogle zanimati profesionalne speologe.

Stupio je u kontakt sa svjetski poznatim alpinistom i speologom Stipom Božićem, i naravno, zainteresirao i njega, koji je proteklih dana sa svojim timom u dva navrata boravio na području Ljubuškog", objavio je Vujović na svom Facebook profilu.

Posted by Krešo Vujević on Wednesday, January 17, 2024

Dodao je i da je jama puna vrijednih otkrića, te je zbog toga lokacija ostala nepoznata. Također je naveo da je u špilji pronađen i veliki broj eksplozivnih naprava

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije